Hlavní obsah

Nadšení z Avataru prý přivodilo divákovi na Tchaj-wanu infarkt

Nápor emocí ze sci-fi velkofilmu Avatar zřejmě nezvládl dvaačtyřicetiletý Tchajwanec a po zhlédnutí snímku ho stihl infarkt. Muž, který měl už delší dobu vysoký krevní tlak po několika dnech zemřel.

Článek

Nešťastný divák, jehož média označila jen jménem Kuo, pocítil prý při promítání filmu nevolnost, bolest v hlavě a začal mít problémy s viděním. Byl převezen do nemocnice, kde se při vyšetření zjistilo, že má krvácení do mozku.

"Je pravděpodobné, že tyto problémy u něj vyvolal nával emocí z filmu," řekl lékař. Kuo zemřel po jedenácti dnech hospitalizace. Animovaný 3D snímek Avatar režiséra Jamese Camerona, který zrovna získal Zlatý glóbus za nejlepší film a režii a trhá žebříčky sledovanosti, prý nezřídka vyvolává u diváků deprese a sebevražedné sklony.

Deprese z krásy

Snímek je situován do budoucnosti a ukazuje, jak lidská rasa vydrancovala zdroje na Zemi a kvůli těžbě vzácné horniny se dává do boje s mírumilovnými obyvateli planety Pandora. Lidé jsou unešeni zázračným světem na Pandoře a jsou znechuceni tím, co lidstvo Zemi provedlo.

Někteří fanoušci se na internetových stránkách Avatar Forums svěřují, že po filmu kvůli touze dál se těšit z krásy mimozemského světa na planetě Pandora trpěli depresí a sebevražednými myšlenkami.

"Dokonce jsem uvažoval, že když spáchám sebevraždu, tak se znovu narodím do světa, který je Pandoře podobný a kde všechno bude stejné jako v Avataru," uvedl jeden z fanoušků.

Reklama

Související témata:

Související články

Film Avatar je prý rasistický

U filmu, který proti sobě klade chamtivé pozemšťany a ušlechtilé divochy, je překvapivé slyšet kritiku, že skrývá rasistické téma. Avatar, příběh bílého...

Výběr článků

Načítám