Hlavní obsah

Univerzita zakázala rušivý sex na kolejích

– Boston

Kdo byl někdy na vysokoškolských kolejích, jistě vtipné historky o souložících spolubydlících může sypat z rukávu. Jinak tomu bude ovšem u nových studentů z Tufts University v americkém státě Massachusetts. Tato vysoká škola se rozhodla, že zakáže na kolejích provozování „rušivého“ sexu.

Foto: Profimedia.cz

Studenti sice souložit smějí, ale potichu

Článek

Studenti sice souložit smějí, ale nikdy ne tehdy, když jsou na kolejích i jejich spolubydlící či když by souloží rušili ostatní v okolních pokojích.

Za porušení nové vyhlášky hrozí tresty a při opakované ignoraci také vyloučení ze studia. Vedení školy tvrdí, že se nesnaží zasahovat do soukromí studentů a brát jim právo na sex, ale chrání ty, které sexuální aktivity kolegů ruší při spánku či při studiu. Souložit se smí v absolutním soukromí bez přítomnosti spolubydlících a zcela potichu.

„Konflikt kvůli sexu na pokoji není zrovna tím nejčastějším, mnohem častější jsou hádky kvůli úklidu a rozdílnému spánkovému režimu spolubydlících. Ale budeme vliv nové vyhlášky sledovat, zda se vyplatil a měl smysl,“ uvedla Melanie McClellanová z University of West Georgia. Podle ní bude pilotní vyhláška univerzity z Medfordu inspirací pro mnoho ostatních amerických univerzit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám