Hlavní obsah

Dnešek je nejdepresivnější den z celého roku

Novinky, Barbora Vaníčková

Pokud dnes máte pocit, že vás život drtí mezi mlýnskými kameny, v práci se vám nedaří a nejraději byste celý den strávili zalezlí pod peřinou, nejste sami. Dnes je oficiálně nejubožejší den z celého roku, kdy se sejde hned několik faktorů podporujících depresi.

Foto: Profimedia.cz

Deprese snižují pracovní aktivitu

Článek

Jak uvedl server Daily Mail, mezi faktory prohlubující depresi patří osobní a finanční problémy podpořené navíc počasím. Právě studené, šedé a krátké dny jsou k depresím přímo předurčeny. K nim se v tomto období navíc často přidávají problémy s vánočními dluhy, zklamání z neschopnosti splnit novoroční předsevzetí a časté krachy vztahů a manželství.

V loňském a předloňském roce byl nejdepresivnější den zvaný „modré pondělí“ stanoven na druhé lednové pondělí, letos je prý ještě depresivnější až třetí začátek pracovního týdne.

Ke smutečním stavům přispívá prý víkend plný sněhu, kdy není kam vyrazit, a špatný pocit z absencí v práci vybraných v důsledku nemoci nebo sněhovým kalamitám.

Odreagujte se

Podle psychologů ale existuje mnoho způsobů, jak se tísnivého vlivu depresivního pondělí zbavit. Nejlepší první pomocí je podle nich je koupel. Stačí vana plná teplé vody, dostatek koupelové pěny a dvanáct minut rochnění v této lázni.

Pomáhá také procházka, pobyt v soláriu, které nahradí sluníčko, a hrnek lahodného horkého nápoje. A není třeba se zbytečně stýkat s bručouny a škarohlídy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám