Hlavní obsah

Nejmenší muž světa sahá tomu nejvyššímu jen lehce nad kotníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Těžko lze mluvit o setkání tváří v tvář a běžná konverzace může být trochu problém, přesto se nejvyšší muž na světě Sultan Kösen setkal v tureckém Istanbulu s nejmenším mužem světa Che Pching-pchingem. Ten svůj titul však už asi nebude mít dlouho, jelikož jeho prvenství napadl osmnáctiletý Nepálec Khagendra Thapa Magar, který má prý jen 60 centimetrů. A setkání to bylo více než kuriózní.

Článek

Sedmadvacetiletý Turek je s 2,46 metry v současnosti nejvyšším mužem na světě. Od zřejmě nejmenšího muže planety ho dělí věkově šest let a na výšku takřka dva metry, jednadvacetiletý Che Pching-pching totiž měří 74 centimetrů.

Oba muži se setkali ve čtvrtek u příležitosti show společnosti Guinness World Records v Istanbulu.

"Od té doby, co jsem dostal titul nejvyššího muže na světě, jsem vždy chtěl Pching-pchinga potkat... Nemohu se dočkat, až mu ukážu naše krásné město," řekl Kösen. Při šest týdnů trvající show se diváci budou moci pokusit překonat některý z 50 různých světových rekordů. Show se pak z Istanbulu přesune do dalších tureckých měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám