Hlavní obsah

Karel Šíp: Jsem sběratel trestných bodů

Praha

Bavič Karel Šíp (64) má obavy, že jeho kontakty s dopravní policií budou letos ještě častější než loni. Snížení rychlosti na některých úsecích pražských silnic je pro něj doslova noční můrou. Právě v noci, když se vrací domů z vystoupení, se mu totiž nedaří stáhnout nohu z plynu.

Článek

"Musím sebekriticky přiznat, že jediný můj šoférský problém, kvůli kterému jsem permanentně předvolávaný na policii, je vždycky rychlejší jízda, než jaká je v daném úseku povolena. Já zkrátka vlastně pořád s policajty bojuji," líčí Šíp Korzu nešťastně.

Řidičák má Karel Šíp už více než čtyřicet let. Za tu dobu se prý už naučil i solidně jezdit.

"Taky by to bylo smutné, kdyby ne. Akorát ta rychlost, na té mě dostanou. Vždycky mi ukazují fotky z radarů a pak si vysvětlujeme, jestli by se nedalo jezdit pomaleji…," stýská si Karel Šíp.

Občas mu pokutu odpustí

A zkroušeně dodává: "Říkám, dalo, ale já jsem prostě sběratel trestných bodů. Rozhodně nemůžu říct, že jsem na pokutách zaplatil majlant, ani si nepřepočítávám, co bych za to všechno mohl mít. Občas se prostě zaplacení pokuty nevyhnu, ale myslím, že to tak zlé zase není," zamýšlí se Karel Šíp.

A tvrdí, že svého pověstného vtipu či osobního kouzla při střetu s policisty nevyužívá.

"Nedá se říct, že bych policajty nějak přemlouval, aby mi prohřešek odpustili. Buď oni sami projeví shovívavost, nebo ne. Nejlepší je varianta, když patří mezi mé příznivce. Pak jsou shovívavější. Ale je to jedna z mála výhod, které člověk mého povolání má," konstatuje Karel Šíp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám