Hlavní obsah

Taxikář ujel 320 kilometrů, aby vrátil zapomenutých 385 tisíc

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Poctiví lidé nevymřeli a nejnovější případ z New Yorku je toho důkazem. Jeden z taxikářů ujel celkově více než 320 kilometrů jen aby vrátil své zákaznici kabelku, kterou si u něj zapomněla. Dvaasedmdesátiletá Italka Felicia Lettieriová měla u sebe cestovní peníze a šeky pro ni a šest příbuzných v celkové hodnotě 385 000 korun. Informoval o tom Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Mezi americkými taxikáři se najdou velmi poctiví lidé. Ilustrační foto

Článek

Felicia Lettieriová zapomněla v taxi kabelku s obrovskou sumou peněz a už ani omylem nevěřila, že by se s ní snad ještě někdy mohla shledat. Měla však obrovské štěstí, že narazila na nebývale poctivého muže. Osmadvacetiletý Mukul Asaduzzaman původem z Bangladéše byl vychován více než dobře.

Vánoční jízda taxíkem přivedla Italku na policii, kde nahlásila ztracení peněženky s velkou sumou peněz. Policisté Italce jasně naznačili, že šance nalezení kabelky s peněženkou a celou sumou peněz je takřka nulová. To ale netušili, že v té době už Mukul Asaduzzaman hledal svou zákaznici.

Taxikář si dal okružní jízdu

Taxikář, studující zároveň na lékaře ve čtvrti Queens, se pokoušel najít pasažérku svého vozu podle indicií v peněžence. Nejdříve ujel 80 kilometrů na Long Island, protože v kabelce našel papírek s nadějně vypadající adresou. Jenže u domu v Patchougue nikdo neotevřel, a tak taxikář nechal na místě své telefonní číslo a vrátil se zpět do centra New Yorku.

Jen o několik hodin později obdržel Mukul telefonát od italské rodiny, a tak se otočil a opět jel 80 kilometrů vrátit zapomenutou kabelku. Když ji vracel a rodina mu za jeho poctivost nabízela odměnu, tak ji s díky odmítl.

"Když mi bylo pět let, tak mi moje máma říkala, abych byl čestný a pracoval tvrdě. Jen tak ze mě něco může být, říkala mi. Neměl jsem důvod si od nich něco brát," uvedl poctivý muž pro deník New York Post.

Reklama

Výběr článků

Načítám