Hlavní obsah

Nejkrásnější česká Vietnamka je druhá v soutěži Miss Vietnam EU

Maisach-Gernlinden

Vítězka české soutěže Miss Vietnam ČR, osmnáctiletá studentka gymnázia z Prahy Nguyen Mai Anh, se v noci na neděli v klání nejkrásnějších Vietnamek v Evropské unii umístila na druhém místě. Volba Miss Vietnam Evropské unie 2009 se konala v bavorském městečku Maisach-Gernlinden.

Článek

"Jsem pyšná a šťastná, že jsem na druhém místě," řekla dnes Nguyen Mai Anh v telefonickém rozhovoru s ČTK. Doplnila, že soutěž, na niž dívky měly jen jeden den příprav, byla velmi náročná. "Také konkurentky byly krásné, takže to bylo náročné," uvedla. Výsledky soutěže byly vyhlášeny až asi ve tři ráno.

První místo v soupeření nejkrásnějších Vietnamek žijících v EU získala podle ní Kieu Khanh z Německa.

Její konkurenci tvořilo 35 dívek z celé Evropské unie. Na pódiu předvedly promenádu ve vietnamském tradičním oděvu, ve večerních šatech a v plavkách. Svou pohotovost, vtip a šarm pak musely prokázat v odpovědích na všetečné otázky porotců.

Nguyen Mai Anh, která se v Česku už narodila, má míry 82-60-90 a váží 53 kilogramů. Se 173 centimetry byla mezi nejvyššími kandidátkami na evropskou miss.

Volba české Miss Vietnam se konala minulé pondělí v Praze. Od české miss se soutěž lišila tím, že se v ní větší důraz kladl na tradice a zvyklosti asijského národa. Nguyen Mai Anh kromě celkového vítězství získala i titul Miss sympatie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám