Hlavní obsah

Manželka severoirského premiéra přiznala nevěru

Novinky, rei
Belfast

Iris Robinsonová, manželka premiéra Severního Irska Petera Robinsona, přiznala, že byla svému muži nevěrná a pocit viny ji dohnal na pokraj sebevraždy. Uvedl to britský deník The Daily Telegraph.

Článek

Šedesátiletá Robinsonová byla zároveň od roku 2001 poslankyní. Předminulý týden oznámila, že z politiky odchází kvůli depresím a stresu, které jí způsobuje život veřejné osoby. Ve středu vydala prohlášení, v němž přiznala 18měsíční románek s nejmenovaným mužem, za něhož se také přimlouvala u přátel, aby ho finančně podpořili. Premiérova žena dodala, že se minulý rok v březnu pokusila zabít.

Manželé Robinsonovi chtěli událost zveřejnit v listopadu, ale nakonec tak neučinili na popud lékařů, kteří se obávali, že Robinsonová následky prohlášení psychicky neunese.

Ministerský předseda Robinson novinářům řekl, že je odhodlán své 40 let trvající manželství zachovat a neplánuje ani odstoupit z pozice předsedy demokratických unionistů a svou stranu povede k letošním volbám. „To je moje cesta. Nic mi nezaručuje, ale není bez naděje,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám