Hlavní obsah

Britka si omylem objednala bonboniéru za tři milióny korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Omyly se stávají, ale některé by mohly vyjít velmi draho. S pochopením prodejce se však naštěstí setkala Britka Marjorie McLeodová, která byla tak ohromená krásným vzhledem pralinek, že vůbec nehleděla na jejich cenu a objednala si je.

Článek

Je známo, že dobrá čokoláda má schopnost rozcupovat plány i toho nejodhodlanějšího dietáře na kousky. Opravdu výjimečná bonboniéra však dokáže i zcela zastřít mysl a přimět člověka dělat všechno možné, jako například objednat si sladkost v ceně tří luxusních automobilů. 

Speciální pralinky disponující speciálními příchutěmi jako jsou šampaňské, limetka, citrónová tráva, jahoda či černý pepř byly té nejvyšší kvality a tomu také odpovídala cena. Dvacet pralinek totiž vyšlo na závratných 100 tisíc liber, tedy bezmála tři milióny korun.

"Nějaké dobré pralinky"

Životní šok dostala žena v moment, kdy obdržela telefon od výrobny čokolád, kdy se jí sám ředitel ptal, zda platí její internetová objednávka na kolekci 20 pralinek o ceně 145 tisíc korun za kus. Marjorie McLeodová, která se domnívala, že si zakoupila "nějaké dobré pralinky" v ceně asi tak 600 korun, v ten moment málem omdlela.

Prodejce, který letos prodal 16 kolekcí těchto čokolád na Střední Východ jedné královské rodině se zachoval slušně a objednávku okamžitě zrušil. Luxusní bonboniéra sice stála dříve méně, ale výrobce se rozhodl pořádně zpeněžit poslední vyrobený kus a věřil, že se na ní zájemce najde i za tuto absurdní cenu. Našel, ale omylem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám