Hlavní obsah

Matka s novorozencem po porodu zázračně vstali z mrtvých

Novinky, rei
Colorado Springs

Vánoční zázrak, tak média popisují porod v nemocnici v Colorado Springs na Boží hod, jenž nakonec dopadl šťastně. Matce na několik minut přestalo pracovat srdce a ani dítě po porodu nejevilo známky života. Nakonec oba ožili a lékaři nevědí, jak je to možné.

Článek

Tracy Hermanstorferová přestala dýchat po podání lokálního anestetika. Lékaři se ji snažili marně oživit a po několika minutách se prioritou stalo dítě. Po provedení císařského řezu ale zjistili, že ani to nedýchá. Zatímco se ho snažili oživit, matka začala znovu dýchat. Lékaři odhadují, že se jí srdce zastavilo asi na čtyři minuty.

Ve středu manželský pár z městečka Security ukázal svého zdravého syna Coltyna novinářům, také on se nakonec vrátil mezi živé. „Jsme věřící, ale i když jste nevěřící, jak byste mohl tohle vysvětlit?“ řekl otec Mike Hermanstorfer. Dodal, že když manželce při porodu držel ruku a poznal, že nedýchá, cítil, jako by z něj samotného život vyprchal.

„Nejevila žádné známky života, žádné srdeční ozvy, krevní tlak, nedýchala...,“ popsala lékařka Stephanie Martinové.

Dítě ožilo v náruči otce. Držel ho, zatímco se lékaři snažili chlapce oživit. „Jeho život začal v mých rukou. Je to pocit jako žádný jiný,“ popsal Hermanstorfer. Puls jeho ženy se vrátil, ještě než ji stačili převézt na vedlejší operační sál.

Matku s dítětem propustili v pondělí. Testy u nich neprokázaly žádné problémy a ani neodhalily příčiny jejich potíží. Hermanstorferová si pouze pamatuje, že se cítila ospalá a potom procitla na jednotce intenzivní péče. Podle Martinové mohl porod matce ulehčit od stresu či uvolnit krev do zbytku do těla. "Nemám pro to žádné závratné vysvětlení," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám