Hlavní obsah

Had zachránil muži život, upozornil ho na požár

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čiň dobré a vrátí se ti to, to je pravděpodobně slogan, kterého se drží Číňan Feng Jü z města Fu-šun. Kousek od svého domu našel umírajícího černého hada a rozhodl se mu zachránit život. Po 20 dnech domácí péče, kdy hada krmil a léčil bylinkami, se plaz zcela zotavil. Za výjimečnou péči se svému zachránci brzy odvděčil.

Foto: Profimedia.cz

Muž zachránil hadovi život, ten se mu prý odvděčil stejnou službou. Ilustrační foto

Článek

"Léčil jsem ho přesně 20 dní, než se konečně uzdravil. Poté jsem ho vzal asi kilometr a půl do nedalekých hor a vypustil jsem ho zpět do divočiny. Další ráno byl ale zpět u mého domu. Pustil jsem ho pak zpět do přírody ještě dvakrát, vždy se ale zase vrátil zpět ke mně," uvedl Jü Feng pro tamější večerník Liao-šeng.

"Lidé mi začali říkat, že se ten had stále vrací, aby se mi odvděčil, a tak jsem si ho nakonec nechal a dal jsem mu jméno Long Long. Jedné noci pak zachránil mně a mé rodině život," uvedl Jü.

Probudil ho až po dlouhém boji

"Spal jsem, když jsem najednou ucítil něco studeného na obličeji, byl to Long Long. Nikdy dříve mě takto nevzbudil. Jenže já byl ospalý a hned zase zavřel oči a spal dál. Šlehl mi pak ještě ocasem do postele a vydal se k posteli mé matky, kde udělal to samé znovu, to mě vzbudilo," pokračoval Číňan v podivuhodném příběhu.

"Hned poté, co jsem vstal, tak jsem ucítil, že se něco pálí. Po chvíli jsem zahlédl, jak hoří elektrická dečka mojí matky, a tak jsem ji okamžitě uhasil. Místní odborníci na hady tvrdí, že nemají dostatečnou inteligenci, aby mohli takto v daný moment jednat, ale já věřím, že tak konal na základě své vděčnosti za záchranu života," dodal Jü.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám