Hlavní obsah

Ve světě se rozdávaly tituly Miss Jumbo a Miss Tlustá a Krásná

– Praha
Novinky, Jakub Kynčl

Se soutěžemi krásy se v posledním desetiletí ve světě doslova roztrhl pytel. A čím všednější a obyčejnější začínají být tyto běžné soutěže vysokých, dlouhonohých a mladých dívek, tím více se objevuje alternativních jiných soutěží. Ty jsou někdy myšleny zcela vážně a nebo jsou jen pouhou parodií, kdy jde hlavně o zábavu.

Článek

Těžko říci kam zařadit poslední dvě soutěže z Thajska a Izraele. V thajském městě Ayutthaya se v sobotu utkalo 31 soutěžících o titul Miss Jumbo Queen a některé soutěžící událost prožívaly opravdu naplno. Například dvacetiletá Sarikul Sakowdeuanová měla jasno od začátku. Její cíle byly hned ty nejvyšší.

"Chtěla bych lidem ukázat, jak jsem talentovaná. Ačkoliv jsem tlustá, tak dokážu vše dělat dobře tak jako hubené ženy. Chtěla bych si zde také udělat pár přátel," uvedla Sakowdeuanová vážící úctyhodných 143 kilogramů.

Minimální hranice pro vstup do soutěže byla 80 kilogramů, ale naprostá většina soutěžících měla přes 100 kilogramů.

Plavky chyběly

V Izraeli se pak konala soutěž Fat and Beautiful (Tlustá a krásná) a to již po čtrnácté. Soutěž má za cíl ukázat, že krása nezáleží na konfekční velikosti. I zde je minimální hmotnost pro přihlášení se do soutěže 80 kilogramů.

I přehlídek se divákům dostalo, nechyběla přehlídka v běžném každodenním oblečení či přehlídka ve večerních šatech. Pouze přehlídka v plavkách z prozaických důvodů chyběla.

Reklama

Výběr článků

Načítám