Hlavní obsah

Opilec ukradl autobus a změnil jízdu v demoliční derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wakefield

Opilý britský zlodějíček, který se loni v srpnu zmocnil autobusu a ujel s ním zhruba padesát kilometrů, způsobil během své divoké jízdy na okolních vozidlech škody za čtvrt miliónu liber (asi 7,5 miliónu korun). V pátek začal soud a v krajním případě zloději hrozí tři a půl roku vězení.

Článek

Sedmadvacetiletý Shane Olroyd právě neměl dost peněz na autobus, rozhodl se proto, že se sveze zdarma. Se svou přítelkyní se na konečné zastávce ve Wakefieldu schovali za sedadla, a když řidič vystoupil, Olroyd vůz nastartoval a vyrazil směrem k domovu. Během hodinové jízdy, při níž projel třemi městy, naboural do více než 50 aut, srazil nepočítaně dopravních značek a zranil dva lidi.

Při zběsilé jízdě jej pronásledovalo deset policejních aut a vrtulník, který zároveň pořídil videodokumentaci. Olroyd nezastavil ani tehdy, když mu policisté proděravěli pneumatiky, a pokračoval dále ještě čtyři kilometry, než byl zatčen.

"No a co, vzal jsem si autobus na malou projížďku," reagoval Olroyd při zadržení.

Reklama

Výběr článků

Načítám