Hlavní obsah

Pes, který se narodil bez předních pacek, chodí jako člověk

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Sedmiletá kříženka labradora Faith se narodila bez předních končetin. Její matka ji stejně jako její další zdeformované sourozence odmítla, přesto žije Faith nyní šťastným životem a svůj handicap si nikterak neuvědomuje. Její panička s ní jezdí po amerických lazaretech, aby vrátila sílu do života vojákům, kteří přišli ve válce v Iráku o končetiny. Informoval o tom Daily Telegraph.

Článek

Je to příběh, u kterého citlivější povahy slzí a i ty silnější se musí pořádně přemáhat. Když se Faith narodila, zdálo se téměř jisté, že má před sebou jen několik dní života, než ji veterinář utratí či než přirozeně pojde hlady. Jenže malý Reuben Stringfellow se s tím nechtěl smířit a přinesl Faith domů, čímž jí zachránil život.

Reuben a jeho matka Jude museli štěně několik měsíců nosit, jelikož se malá Faith uměla pouze plazit po zemi. Období píle a snahy společně s kilogramy arašídového másla jako odměnou se vyplatilo. Faith postupně posilovala zadní končetiny a arašídové máslo ji natolik lákalo, že vydržela stát kvůli pamlsku na zadních déle a déle, až se nakonec naučila chodit podobně jako člověk.

Faith je inspirací

Sedm let po narození začíná Faith vracet investovanou péči a cit nejen své adoptivní rodině, ale i desítkám těžce zraněných vojáků po celých Spojených státech. V březnu 2003, kdy udělala první krůčky, byla Faith pravidelným hostem různých talk show. Nyní po šesti letech provádí společně se svou paničkou o mnoho záslužnější práci. Ačkoli i nyní baví lidi. Nicméně jen ty, kteří takovou vzpruhu opravdu životně potřebují.

Faith se stala symbolem naděje pro vojáky zraněné ve válce. Jude Stringfellowová se z učitelky angličtiny stala motivačním řečníkem pro zraněné a postižené. Denně dostává více než 200 dopisů a e-mailů. Zranění a nemocní tvrdí, že je pro ně fenka Faith hlubokou inspirací. Právě proto Jude s Faith obráží tolik vojenských lazaretů, ale i dětských nemocnic, kolik jen lze stihnout.

Hluboké emoce a ticho

V posledním případě se Jude a Faith objevily na leteckých základnách McChord a Fort Lewis ve Washingtonu, kde Faith rozveselila vojáky mířící do války a ty, kteří se z ní právě vrátili.

"Jen tak okolo nich chodila, poštěkávala a smála se od ucha k uchu. Udělalo jim to velkou radost. Vždy ukápnou nějaké slzy, lidé si na ni ukazují a jsou překvapení. Pro ty, kteří ve válce ztratili kamarády či své končetiny je to většinou velmi silný zážitek, který prožívají v tichosti. Někteří mi jen potřesou rukou a tiše poděkují, jiní pohladí Faith po hlavě. Probíhá mnoho tichých, srdcervoucích a opravdu hlubokých emocí," dodala panička sedmileté kříženky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám