Hlavní obsah

Billboard Josefa a Panny Marie v posteli způsobil obrovský poprask

Novinky, Jakub Kynčl
Auckland

Pokroková anglikánská církev v Novém Zélandu vyvěsila velmi kontroverzní billboard, který ukazuje Josefa s Marií společně v jednom loži. Tamější farář si za svým rozhodnutím stojí. Věřící jsou ovšem pobouřeni, jeden z nich navíc billboard brzy zcela přemaloval hnědou barvou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kontroverzní billboard ukazuje Pannu Marii s Josefem v posteliVideo: Reuters

 
Článek

Billboard zobrazující zkroušeného Josefa s naštvanou Marií dívající se na nebe v posteli s nápisem "Chudák Josef. Těžký úděl má sledovat Boha" pobouřil mnoho lidí. Farář anglikánské církve Glynn Cardy však tvrdí, že nechápe proč.

"Nechal jsem to zde umístit proto, abych pomohl bojovat s předsudkem, že byl Bůh muž, a proto, abych přiměl lidi se trochu nad Vánoci zamyslet. Myslíme si, že by měl být Bůh vnímán jako objekt lásky, která vše spojuje. Nechceme, aby lidé Boha vnímali jako toho 'mužíčka' na obloze," uvedl farář.

Jeho nápad se však nesetkal s mnoha souhlasnými názory. Farář se stal za svůj čin terčem urážek.

Různé názory

"Když to zúžíte na tu skutečnost, jaký byl Josef v posteli, a přirovnáte to k Bohu - to je pro rodiče velmi obtížné. Myslíme si, že to může urážet mnoho lidí, a to dokonce i ateisty," uvedl Bob McCoskrie z organizace Family First.

Našli se ovšem i tací, kteří nápad ocenili. "Snad to přiměje lidi zastavit se a zamyslet se nad pravým smyslem Vánoc," komentovala billboard jedna tamější obyvatelka krátce předtím, než byl přemalován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám