Hlavní obsah

Palestinec žaluje komika Cohena známého jako Borat o dvě miliardy

Právo, BBC, los

Odškodné 110 miliónů dolarů (téměř dvě miliardy korun) žádá po americkém komikovi Sachovi Baronovi Cohenovi Palestinec, jehož prý herec ve svém filmu osočil z příslušnosti k teroristům. Oznámila to stanice BBC.

Článek

Film Brüno se odvíjí od příběhu homosexuálního rakouského novináře. V jedné scéně Cohen coby žurnalista dělá s Palestincem Abú Ajtou rozhovor a přemlouvá ho k účasti na fingovaném únosu. Ajta tady figuruje jako člen teroristických Brigád mučedníků od al-Aksá.

Ajta potvrdil, že kdysi skutečně byl členem brigád, ovšem už několik let nemá s politikou nic společného a ve městě Betlém na západním břehu Jordánu pracuje jako obchodník. Jeho právník jej líčí jako „křesťana milujícího mír, jemuž se hnusí násilí“.

„Producenti filmu mi namluvili, že rozhovor může pomoci palestinské věci. Pak jsem jen zíral, že film je o homosexualitě,“ řekl Ajta.

Zároveň popřel komikovo tvrzení, že schůzka s ním se odehrála na tajném místě a že ozbrojeného Ajtu doprovázel osobní strážce.

Cohen si ovšem z hrozícího soudu podle všeho nic nedělá. Už jeho minulý film Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj narodu vyvolal 200 soudních pří, soudy ovšem veškeré žaloby zamítly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám