Hlavní obsah

Anglie se baví záběry nejopilejšího řidiče

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Velká Británie se baví nad záběry nejmenovaného 36letého opilého řidiče. Pouliční bezpečnostní kamery ho zaznamenaly, jak se motá opilý okolo svého automobilu, močí na chodník, křičí na auto zaparkované před ním a finálně ujíždí policistům "ďábelskou rychlostí" 25km/h.

Článek

Opilý muž tak tak stál na vlastních nohou a i přesto se rozhodl cestu domů odřídit. Těsně předtím, než se zhroutil na sedačku řidiče, verbálně nadával autu zaparkovanému před ním a močil na chodníku. Netušil však, že pouliční kamery jeho nevhodné chování monitorují.

Muž byl tak opilý, že si nevšiml ani policejního auta, které ho vyzývalo k zastavení a dále jel rychlostí asi 25km/h. Policisty zalarmoval operátor sledující pouliční kamery. Po chvíli ho policisté bez potíží zastavili a pokutovali.

Opilec přišel na 20 měsíců o řidičský průkaz, dostal pokutu více než pět tisíc korun a navíc musel zaplatit náklady policejního výjezdu a odtahu svého automobilu. To vše ho pak stálo dalších 100 liber, tedy necelé tři tisíce korun.

Britská policie uvolnila záběry z roku 2007 krátce před Vánoci proto, aby upozornila obyvatele na riziko požití alkoholu před jízdou. Právě toto období roku je z hlediska nehod souvisejích s alkoholem nejkritičtější.

Reklama

Výběr článků

Načítám