Hlavní obsah

Německý pirát silnic přesvědčoval policii, že je tajný agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zadržela v noci na čtvrtek po honičce čtyřiačtyřicetiletého muže, který projel bavorským Fürthem výrazně vyšší rychlostí, než je povoleno, a blikal přitom modrými služebními majáky. Přiopilý řidič se pak podle agentury AP snažil užaslé policisty přesvědčit, že je tajným agentem na misi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Civilní hlídka si auta všimla, když se prohnalo centrem města a dokonce projelo křižovatku na červenou. Snažila se ho proto dohnat a zastavit. Na její příkazy ale řidič nereagoval a ještě zrychloval.

Když se policistům podařilo zběsilou jízdu ukončit, vysoukal se z vozu muž, který byl prý silně cítit alkoholem. Strážcům zákona začal tvrdit, že je "jedním z nich" a že je na tajné akci Spolkového kriminálního úřadu (BKA). Žádný doklad o svém "agentství" u sebe však neměl a při prověřování jeho verze se ukázalo, že ani vůz nepatřil BKA.

Samozvaný německý James Bond se nyní bude muset zodpovídat z jízdy pod vlivem alkoholu a porušení několika dopravních předpisů. Jak přišel k modrým služebním majáčkům, ale německá policie netuší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám