Hlavní obsah

Nejstarší muž Prahy 7 oslavil své 103. narozeniny

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejstarší muž z pražské sedmé městské části a jeden z nejstarších mužů v republice Jan Pinc oslavil v úterý 8. prosince 2009 své 103. narozeniny. V Domově sv. Karla Boromejského v Řepích, kde Jan Pinc toho času žije, mu popřáli rovněž zástupci radnice Prahy 7 v čele s radní Marcelou Justovou.

Článek

„Musím panu Pincovi složit hlubokou poklonu za to, v jaké fyzické i psychické kondici se přes svůj úctyhodný věk drží. Přestože v současné době v Praze 7 nebydlí, prožil zde podstatnou část života a stále ji považuje za svůj domov,“ uvedla radní Prahy 7 Marcela Justová.

Jan Pinc je rodákem z Líšova u Českých Budějovic. V Praze 7 prožil více než 60 let. Podle svých slov nejčastěji vzpomíná na krásné secesní domy v Bubenské ulici, kde ještě donedávna bydlel, a na dlouhé procházky Stromovkou.

Pan Pinc pracoval jako lesní inženýr na Ministerstvu lesního a vodního hospodářství. Dodnes je členem mysliveckého spolku Sv. Hubert. Radnice Prahy 7 Janu Pincovi věnovala pamětní list, dárkový koš, knihu o jeho zamilované městské části, dort a kytici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám