Hlavní obsah

Muzikál v ohrožení: Střihavka a Šoralová přišli o hlas

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muzikál Johanka z Arku má pořádné problémy. Hlavní představitel La Hirea Kamil Střihavka má akutní zánět hrtanu a průdušek, o hlas přišla také Johanka Lucia Šoralová.

Foto: Novinky

Kamil Střihavka a Lucia Šoralová

Článek

Způsobili tím produkci nemalé problémy. Střihavku alternuje jen Jiří Zonyga, ten ale jede turné se skupinou Olympic. "Je to teď hodně náročné skloubit a doslova se u toho potíme. Ještě roli nacvičil Honza Kříž, který má ale zase bohuže další závazky v muzikálu Děti ráje," řekl Novinkám  mluvčí divadla Kalich Jaroslav Panenka.

Aby toho nebylo málo, minulý týden v sobotu přišla o hlas také hlavní představitelka Johanky Bára Basiková.

"Byl to den hrůzy. Odpoledne řekla Lucka, že to vážně neodzpívá, volal jsem proto Báře Basikové, která ale měla někde koncert, a tak nebylo možné, aby dorazila. Měli jsme vyprodané divadlo, ale byli jsme bez Johanky," řekl na křtu CD Johanka z Arku autor hudby Ondřej Soukup.

Roli měla ještě nastudovanou mladá devatenáctiletá zpěvačka Radka Špáňová. A to právě pro případy nouze. Nikdy ale nebylo potřeba, aby zaskočila. "Volal jsem Radce, ale ona byla v Rakovníku na oslavě narozenin kamarádky. Do Bratislavy by to autem do sedmi nestihla. Začal jsem tedy shánět letadlo," vzpomíná Soukup.

Našel letiště v Choceradech, kde měli naštěstí jedno letadlo s pilotem volné. "Aby toho nebylo málo, tak Radka cestou zjistila, že má červené nehty na nohou a gelové nehty na rukou, což k Johance moc nejde. Nehty na nohou během letu odlakovala a nehty na rukou okousala," prozradil dnes už se smíchem Soukup.

V Bratislavě museli přeci jen představení zdržel, asi s půlhodinovým zpožděním ale naštěstí mohlo začít. "Radka běžela z letadla rovnou na jeviště. Neměla na nervozitu ani čas. Všechno dobře dopadlo. Hrála to poprvé a byla skvělá," dodal Soukup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám