Hlavní obsah

V USA zrušili známou telenovelu, běžela neuvěřitelných 54 let

Novinky, Jakub Kynčl
New York

As The World Turns (Jak se svět otáčí), to je název jednoho z nejstarších amerických seriálů. Vysílá se od roku 1956, přežil mnohé, ale současnou krizi ne. Poslední díl televizní stálice, v níž začínala například Meg Ryan, uvidí diváci příští rok v září. Na kontě má už bezmála 14 000 dílů.

Článek

Telenovela As The World Turns je v USA ikonou, přesto však bude vzhledem k ekonomické krizi nyní zrušena. Show odvysílá svůj poslední díl v příštím září. V den vysílání 13 661. dílu o tom informovala stanice CBS, která telenovelu vysílá.

"Archivy se budou zmiňovat o seriálu As The World Turns jako o průkopníkovi svého formátu. Obdržel hned několik cen Emmy, zajistil diváky mnoha televizním kanálům a byl odrazovým můstkem pro mnoho známých filmových hvězd," uvedla zástupkyně televize Barbara Bloomová.

Herečka Eileen Fultonová, která hrála v show postavu Lisy Grimaldiové po neuvěřitelných 49 let, je ale rozhodnutím na výsost znechucena. "To je tedy opravdu úžasný vánoční dáreček," komentovala rozhodnutí televize jízlivě.

Sledovanost telenovely však za posledních 15 let klesla téměř na třetinu a tak není divu, že se televize rozhodla tento krok učinit. Telenovela sledující příběhy rodiny z fiktivního města Oakdale ve státě Illinois začala v roce 1956 a v roce 1988 byla průkopnická tím, že jako první v USA představila postavu homosexuálního muže na denním televizním programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám