Hlavní obsah

Medvěd, lev a tygr žijí v jednom výběhu jako nejlepší kamarádi

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Medvěd Balú, tygr Šérchán a lvice Leo jsou v americké zoo nejlepšími přáteli. Ač by se ve volné přírodě nejspíše jen těžko respektovali, v zajetí se mezi nimi vyvinulo netypické přátelství, které překvapuje biology z celého světa. Trojice žije společně už od útlého věku, což je asi hlavní důvod toho, že mezi nimi vznikla tato podivná symbióza.

Foto: Profimedia.cz

Tygr, lev a medvěd žijí v kamarádském souladu již dlouhou dobu.

Článek

Americká policie před osmi lety při jedné ze svých razií v Atlantě vysvobodila ze spárů jednoho drogového barona mláďata lva, tygra a medvěda, která sloužila jako symbol jeho moci. Ve chvíli, kdy policisté zvířata objevili, byly jim pouhé dva měsíce.

Trojice se dostala do záchranného centra zvířat v Locust Grove, známém jako Noemova Archa. Zde učinili ošetřovatelé důležité rozhodnutí, které ovlivnilo další život mláďat. Rozhodli se je totiž nerozdělovat a nechat v jednom výběhu.

"Ano, mohli jsme je rozdělit, ale vzhledem k tomu, že sem přišli jako taková rodina, rozhodli jsme se je nechat pohromadě. Aspoň co my víme, toto je jediné místo na světě, kde uvidíte žít na jednom místě medvěda, tygra a lva, aniž by se napadali," uvedla pracovnice zoo Diane Smithová.

"Je jasné, že za jakýchkoli jiných okolností by tato trojice moc přátelská nebyla," dodala Smithová.

Reklama

Výběr článků

Načítám