Hlavní obsah

Vignerová na Miss World šokuje: chce adoptovat černouška

Novinky, Gabriela Wolfová
Johannesburg/Praha

Miss ČR 2009 Aneta Vignerová stále bojuje o titul Miss World v Jihoafrické republice. A je tak okouzlená malými černoušky, že by si přála jednoho adoptovat.

Článek

Finalistky Miss World 2009 navštívily městkou oblast Soweto na severu Johannesburgu. Soutěžící zde otevřely novou zelenou zónu Orlando West Park, která byla vytvořena pro účely komunity postižených občanů.

Kráskám zpívaly a tančily děti ze základní školy. Po přestřihnutí stuhy a otevření parku na počest této události finalistky zasadily stromy. Jeden strom zasadila i stále ještě úřadující Miss World 2008, Ruska Kseniie Sukhinová.

„V sowetském parku to bylo krásné, pomáhaly nám sázet stromy i malé děti. Jsou strašně roztomilé, nejraději bych si nějakého malého černouška zabalila domů a adoptovala ho. Je to pro mě čest, že jsem mohla být u otevření nové části zeleně v Africe, a že tady bude růst strom, který jsme společně s Miss World 2008 Ksenií Sukhinovou zasadily,“ říká Aneta.

Dívky mají za sebou také další doprovodnou soutěž. Na pobřeží města Durban bojovaly o titul Miss World Beach Beauty. Aneta stejně jako v Miss talent nezabodovala. Soutěž v plavkách vyhrála Miss Gibraltar Kaiane Aldorinová. Druhá skončila Miss Panama a třetí se umístila Miss Scotland.

"Všichni nás tady vítají, jako bychom byly světové hvězdy. Je to nádherný pocit a obrovská zkušenost. Už jsem viděla spousty národností, ale tady jsou snad nejmilejší lidé na světě. Všichni se usmívají, jsou vstřícní, kdyby takhle usměvavá byla naše republika alespoň z půlky, svět u nás by byl hned veselejší. Jsem moc ráda, že tady můžu být a čerpat energii. Děti, které nás objímají, nám dávají sílu jako nic na světě," vzkazuje Aneta z Durbanu. O nové Miss World se rozhodne ji 12. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám