Hlavní obsah

Krutá diagnóza Anny K: má rakovinu prsu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka Anna K bojuje s rakovinou prsu. Před dvěma měsíci se tuto krutou zprávu dozvěděla od lékařů. Zpěvačka je podle Mf Dnes bez vlasů, dochází na chemoterapii a věří, že brzy bude v pořádku.

Článek

Z počátku chodila s parukou, snažila se nemoc utajit. Odsuzovala kolegy, kteří do médií hlásí zprávy o banálních zákrocích. V paruce, která vypadala totožně jako její pravé vlasy, dokonce podle Mf Dnes odehrála několik koncertů.

Skrývala se před kolegy, měla nervy z toho, aby ji bez paruky náhodou někdo nezahlédl.  Promluvit o nemoci se odhodlala až poté, když zjistila, že léčba bude během na dlouhou trať. 

A také chce apelovat na ženy, aby nepodceňovaly preventivní prohlídku na mamografu. "Na rovinu říkám, že kdybych neonemocněla, nikdy bych tam nešla," řekla Anna K deníku.

"Nechápu sama sebe. Zabere to pár minut, nebolí to. Teď bych dala nevím co na světě za to, aby tam šla každá moje kamarádka a vůbec prostě všichni," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám