Hlavní obsah

Bartošová prohrála u soudu, na výchovu syna Artura bude dohlížet sociálka

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha
Aktualizováno

Rozchod s manželem Jiřím Pomeje Ivetě Bartošové (43) rozhodně nepomohl. Soud, který v úterý rozhodoval o opatrovnictví, potvrdil, že zpěvačka bude mít syna Artura ve své péči, ale stále bude pod dozorem sociální péče.

Článek

Obvodní soud pro Prahu 10 už v červnu rozhodoval o opatrovnictví Artura Štaidla, syna Ivety Bartošové a Ladislava Štaidla. Před půl rokem rozhodl, že Artur zůstane v matčině péči, ovšem s ochranným dohledem. Zpěvačka se ihned odvolala, odmítala dohled sociální péče s tím, že je skvělou matkou a Artur vyrůstá šťastný v úplné rodině.

V úterý tedy soud zasednul znovu. A rozhodl stejně jako Obvodní soud. Bartošová zůstane pod dohledem sociálky

Bartošová se v úterý k soudu nedostavila. V soudní síni byl jen její advokát Ludvík Hynek. Sám netušil, kde se zrovna Bartošová nachází.

Ladislav Štaidl nechyběl, stejně tak jeho advokát Josef Lžičař. Oba trvají na tom, aby dohled sociální péče pokračoval. "Požadujeme, aby nebyl zrušen. Myslíme si, že je naprosto oprávněný," řekl advokát Lžičař.

Bartošová nespolupracuje  

U soudu zazněl i posudek sociální pracovnice. Ta požadovala, aby se prošetřily poměry v rodině. V poslední době se jí prý nedaří navázat kontakt s Bartošovou. Zpěvačka již zrušila několik schůzek.

Bartošová byla už před začátkem soudu značně znevýhodněna. Před pár dny ohlásili s manželem Jiřím Pomejem rozchod. Zpěvačka Pomejeho vyhodila ze svého domu v Uhřiněvsi. Podle ní tento krok znamená pokus o záchranu manželství. Už před začátkem soudu přední právníci varovali, že rozchod s manželem může mít u soudu těžké následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám