Hlavní obsah

Gambler prohrál v Las Vegas dvě miliardy korun

– Las Vegas
Novinky, Jakub Kynčl

Město hříchů si připsalo další zničený život. Dvaapadesátiletý Terry Watanabe se právě začal soudit s korporací Harrah´s, která vlastní mimo jiné i hotel Caesars Palace v Las Vegas. Během půl roku tam muž prohrál zhruba 112 miliónů dolarů, tedy v přepočtu 1,96 miliardy korun. U soudu tvrdí, že ho zaměstnanci hotelového kasina udržovali v podniku pomocí amorálních prostředků.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Caesars Palace je jednou z dominant Las Vegas a taktéž oblíbeným nákupním centrem.

Článek

Tlumící léky na předpis a obrovské množství alkoholu - to byla prý hlavní lákadla, kterými zaměstnanci hotelového kasina Caasars Palace drželi Američana ve svém podniku. Ten v letech 2006 až 2007 prohrál během necelého roku v přepočtu neuvěřitelných 1,96 miliardy korun a dostal se tak do dluhů ve výši asi 263 miliónů korun. Naprostou většinu prohrál právě v hotelech Caesars Palace a Rio, které patří společnosti Harrah´s.

Watanabe tvrdí, že hrál v podniku skoro non-stop po dobu půl roku. Naprostou většinu peněz utratil na ruletě a výherních automatech. Po absolutně neuvěřitelné půlroční sérii proher se dostal do dluhů a následně byl i obviněn z krádeže, ke které se ale doposud nepřiznal.

Naopak sám dává k soudu majitele hotelu, které viní z podvodu, porušení smluvní dohody, spiknutí a nedbalosti. Tvrdí, že ho vedení kasina manipulovalo se skrytým záměrem obrat ho o jeho bohatství.

Informoval i bezpečnostní komisi

Harrah´s je co do příjmů největší společností živící se výherním průmyslem. Jejich mluvčí k žalobě uvedl, že Harrah´s mají dlouholetou historii plnou odpovědného a etického jednání se svými hosty. "Máme licenci ve více místech, než jakákoliv jiná společnost. Naše záznamy stojí za námi," uvedl stroze mluvčí.

Gambler vyplnil i stížnost směrem na Nevadskou komisi herní kontroly a informoval ji, že ačkoli na něm bylo jasně patrné, že je na hře zcela závislý, tak manažeři kasin firmy Harrah´s zneužili této skutečnosti a vědomosti k tomu, aby ho připravili o peníze.

Hráč dodává, že mu zaměstnanci kasina poskytovali tlumící prášky na bolest, které jsou jinak na předpis a nosili mu obrovské množství alkoholu na jejich zapití. Po této kombinaci byl prý silně intoxikovaný a zcela nezpůsobilý ke hře.

Jeden z největších hráčů v historii Las Vegas

Watanabe je známý filantrop pocházející ze státu Nebraska. Je bývalým majitelem společnosti Oriental Trading Co., což je obrovská marketingová společnost, která se zabývá novinkami zejména co se týče party předmětů vhodných na nejrůznější večírky. Nyní je však bohužel už nejvíce známý pod výrazem whale (velryba), jak se nazývají největší gambleři Las Vegas v historii.

Právník zastupující hráče tvrdí, že z krádeže není vinen a společnost Harrah´s mu podle jeho názoru dluží velké peníze. Uvedl navíc, že jeho prohry tvořily v letech 2006 a 2007 zhruba 20 procent celého výdělku kasin Caesars Palace a Rio. Watanabe je v této době na svobodě na kauci, která činila zhruba 26 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám