Hlavní obsah

Dvacetiletá asijská topmodelka spáchala v Paříži sebevraždu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Jedna z nejznámějších asijských modelek Kim Daulová je po smrti. Dívku, která dostávala nabídky z celého světa, nalezla mrtvou policie. Podle prvních ohledání zjevně spáchala sebevraždu. Dvacetiletá dívka, jejíž domovinou byla Jižní Korea, byla výjimečná především svým výjimečným výrazem v tváři a zajímavou úpravou vlasů, které si často barvila na blond.

Článek

Dostávala jedny z nejlépe placených módních přehlídek na světě. Naposledy vystupovala v reklamě značky Topshop, pro kterou připravil kolekci módní návrhář Christopher Kane. Mola pařížských módních přehlídek, které jsou snem většiny začínajících modelek, pro ni byla už něčím zcela běžným.

Své dětství strávila modelka v Soulu a posléze v Singapuru. Svou kariéru začala právě v Asii, ale zakrátko si ji vyhlédli evropští agenti a v roce 2007 se přestěhovala do Evropy, když v Paříži prožila svůj debut. Chodila přehlídky pro Chanel, Dries van Noten či Maison Martin Margiela.

Foto: Profimedia.cz

Kim Daulová na přehlídce značky Chanel

Na nedostatek práce si Kim Daulová stěžovat nemohla. Přehlídky v New Yorku, Miláně, Paříži či Londýně chodila běžně a dokonce byl o ní i natočen pořad.

Trpěla depresemi a přepracovaností

Daulová byla všestranně nadaná, modeling dělala zejména proto, že jí vydělával hodně peněz. Jinak byla dívka tvůrkyní mnoha zajímavých videosnímků a talentovanou malířkou. Dostala se jí i pocta sólové výstavy, na které byla v Soulu představena její nejzajímavější díla. Jejím nejpozoruhodnějším hobby pak bylo sbírání nejrůznějších vidliček.

Foto: Profimedia.cz

Asijská modelka Kim Daulová

Bloggeři v Jižní Koreji se domnívají, že modelka neunesla tlak topmodelingu a trpěla ztrátou identity. Na konci října uvedla Daulová na svém blogu, že trpí šílenými depresemi a je přepracovaná. Poslední příspěvek na jejím blogu se datuje k 18. listopadu. Titulek zněl "Say hi to forever" (Pozdrav věčnost) a obsahoval videoklip skladby I Go Deep od britského zpěváka Jima Riverse.

Reklama

Výběr článků

Načítám