Hlavní obsah

Muž ženě zakázal telenovely, tak se s ním rozvedla

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pune

Žena z Indie se rozhodla nechat se rozvést s manželem poté, co jí zakázal sledovat v televizi telenovely. Manželův zákaz vedl ke každodenním hádkám dvojice žijící ve městě Pune jihovýchodně od Bombaje. Informoval o tom tamější deník Daily News and Analysis.

Foto: Profimedia.cz

Ženě se vůbec nelíbilo, že musí sledovat pouze pořady, které chtěl vidět manžel. Ilustrační foto

Článek

Situace se stala pro manželku natolik neúnosnou, že se rozhodla vyplnit patřičný formulář a zažádat o rozvod. Televizní telenovely jsou v Indii velmi oblíbené, zejména pak mezi ženami v domácnosti, hospodyňkami a služebnými.

Ve své žádosti o rozvod manželka uvedla, že se s ní manžel hádal už čtyři roky jen kvůli tomu, že sledovala v televizi telenovely a podobné pořady. Manžel jí prý zcela zakazoval sledovat programy, které chtěla vidět, což činilo její život nesnesitelným.

Soud odsouhlasil rozvod již v srpnu, avšak jeho detaily na veřejnost prosákly až nyní, když manžel požádal u soudu vyšší instance o zrušení platnosti rozvodu. Soud totiž přidělil matce do péče jejich šestiletého syna, s čímž muž nesouhlasí.

Manželovi právníci u soudu uvedli, že obvinění jejich mandanta z krutosti k ženě byla zcela zavádějící. Případ je prý jen obyčejnou ukázkou nástrah a strastí každodenního manželského života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám