Hlavní obsah

Exmanželka chce po podnikateli Vítkovi 20 miliard korun

– Praha

Bývalá manželka podnikatele Radovana Vítka Eva Vítková požaduje po svém exmanželovi 20 miliard korun. Tato částka by patřila k nejvyšším známým rozvodovým vyrovnáním. Informovala o tom TV Nova.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Původní požadavek Vítkové, zveřejněný před měsícem, činil 3,63 miliardy korun. Vítek sám sebe označuje za téměř nemajetného, soud ovšem před časem jeho jmění odhadl až na 40 miliard korun. Bývalé manželce musí podnikatel nyní platit 80 000 korun měsíčně jako výživné.

Částka ve výši necelých čtyř miliard korun, o níž bývalá Vítkova manželka hovořila v říjnu, prý nebyla konečná, Vítková se nyní se svým právníkem dohodla, že od exmanžela bude chtít 20 miliard korun.

Podnikatel Vítek přepsal majetek na svou matku a pracuje jako advokátní koncipient. "Nevěřím, že je jen chudým koncipientem. Má pořád stejnou životní úroveň, jakou měl za našeho manželství," řekla televizi Vítková. Po rozvodu začala pracovat ve státní správě a u soudu chce vymoci polovinu společného majetku.

Kromě akcií různých společností má Vítek prý také majetek v nebytových prostorech po celé republice. Pokud Vítková u soudu uspěje, chce získané peníze investovat.

Osmatřicetiletý podnikatel stojí za skupinou Czech Property Investments, která vlastní a pronajímá mimo jiné přes 10 000 bytů především v Praze, Ústí nad Labem, České Lípě a Třinci. V roce 2004 čelil obvinění, že se v mezinárodním gangu podílel na organizování prostituce. Strávil téměř dva měsíce ve vazbě, jeho trestní stíhání ale bylo zastaveno.
Za nejdražší rozvod v historii se považuje odstupné, které v roce 1999 zaplatil své ženě australský tiskový magnát Rupert Murdoch. Manželce Anně musel po 32letém manželství nechat část svého jmění v hodnotě 1,7 miliardy dolarů (dnes asi 29,5 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám