Hlavní obsah

V japonském akváriu šikují sardinky do tvaru vánočního stromku

Novinky, Jakub Kynčl
Tokio

Akvárium Sea Paradise nacházející se na předměstí Tokia přitáhlo do svého objektu velké množství dětí i dospělých, když se jeho zaměstnanci pokusili o husarský kousek. Sešikování zhruba 50 tisíc japonských sardinek do obrazce připomínajícího vánoční stromek je totiž něčím, co zní tak trochu neuvěřitelně.

Článek

Mraky malých sardinek ohromily návštěvníky japonského akvária v neděli, kdy se z nich pokusili tamější pracovníci zformovat vánoční stromek. Za měnícího se osvětlení se ryby opravdu zformovaly v něco, co strom připomínalo.

"Netuším, jak se jim to podařilo, ale opravdu to vypadalo jako strom. Docela mě to dojalo," uvedl sedmadvacetiletý návštěvník Tetsuja Hanjo, který ani v nejmenším nelitoval 2700 jenů (asi 500 korun) za vstupné. Jiní ale tak nadšení nebyli, jelikož žádný tvar vánočního stromku nerozeznali.

A jak se tvoří iluze symbolu Vánoc? Klíčem k záhadě je apetit rybiček. Těm je totiž strava přesně dávkována, na určité místo v určitou dobu. Sardinky tam rychle doplavou a tvoří požadované obrazce.

Reklama

Výběr článků

Načítám