Hlavní obsah

Američan utopil nejdražší auto světa, svádí to na pelikána

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Muž z amerického Texasu sjel se svým vozem Bugatti Veyron do jezera. Za nehodu dvacetimiliónového vozu řidič obviňuje nízko letícího pelikána, který ho prý rozrušil. Na záběrech havarovaného auta zveřejněných na internetu není po žádném ptákovi ani vidu, to je však podle řidiče logické, jelikož na místě nehody nepobyl a odletěl.

Článek

Policie se kloní k vyšetřovací verzi, která uvádí, že nízko letící pták zřejmě opravdu odlákal řidičovu pozornost od vozovky a zapříčinil celou nehodu. Vůz Bugatti Veyron, jehož základní verze dokáže jet rychleji než 400 km/h, si tak dopřál nedobrovolnou slanou koupel.

Policejní důstojník Greg Gilchrist z policie La Marque uvedl, že muž při středeční nehodě zřejmě ztratil koncentraci poté, co mu přes jeho zorné pole přeletěl pták. Lekl se tak, že mu spadl mobilní telefon, pro který se bezprostředně sklonil a následně havaroval.

Nehoda v La Marque, zhruba 55 kilometrů od Houstonu, přijde řidiče pořádně draho. Na odpis sice není, ale Greg Gilchrist uvedl, že slaná voda jistě správnému chodu vozidla nikterak nepomohla. Řidič vozu nebyl podle policisty zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám