Hlavní obsah

V seznamce „jen pro krásné“ uspěly Češky, Češi propadli

Novinky, Jakub Kynčl
Kodaň

Internetová seznamka BeautifulPeople.com (Krásní Lidé) vznikla sice teprve 26. října tohoto roku, i tak už ale stihla odmítnout 1,8 miliónu lidí z celého světa, které nepovažovala za krásné. Štěstí v ní zkusilo i zhruba 3 500 obyvatel Česka. Zatímco ženy byly většinou přijaty, muži dostávali hromadně zákaz vstupu.

Článek

Seznamka si zakládá na tom, že na jejích stránkách mohou být pouze lidé hodni označení „krásní“. Palec nahoru či dolů přitom dávají ti, kteří již sítem krásy prošli.

„České ženy měly úspěšnost 78 procent, zatímco čeští muži jen asi 17 procent. Úspěšnost českých žen je tedy fantastická. Do naší studie sice původně zaneseny nebyly, jelikož jsme zpracovávali data jen ze států, kde bylo aspoň 5 000 žadatelů, ale tato čísla jsou zcela výjimečná a stojí za zmínku. Češky tak porážejí i jinak vítězné Norky, kterých uspělo 76 procent,“ uvedla ve středu pro Novinky Laura Hindová zastupující seznamku BeautifulPeople, která má sídlo v dánské Kodani.

Velká Británie katastrofická, Německo také

Pokud ovšem Češky uspěly na plné čáře, tak čeští muži se krčí v opačné polovině výsledkového pole. S pouhými 17 procenty úspěšných žadatelů se řadí po boku Indů či Korejců. Tabulkám pak jasně vévodí Švédi s 65 procenty a dno okupují Poláci spolu s Rusy, shodně s pouhými devíti procenty.

Jsou ovšem i takové státy, kde neuspěli ani muži ani ženy. Absolutním fiaskem skončily statistiky pro Velkou Británii, ze které bylo přijato jen 12 procent mužů a 15 procent žen. Jen o malý kousek lépe skončili Němci, kde uspělo více mužů než žen. Zelenou pro vstup na stránky dostalo 15 procent mužů, ale jen 13 procent žen.

Nové žadatele hodnotí vždy stávající uživatelé opačného pohlaví, kteří rozhodují o kráse člověka na stupnici od jedné do čtyř. Čtyřka znamená jen jedno: „Vstup zakázán“.

Poměr mužů hlásících se a přijatých do seznamkyPoměr žen hlásících se a přijatých do seznamky
Nejúspěšnější státy
Švédi 65 %Norky 76 %
Brazilci 45 %Švédky 68 %
Dánové 40 %Islanďanky 66 %
Italové 39 %Brazilky 45 %
Portugalci 37 %Rusky 44 %
Nejméně úspěšné státy
Číňané 15 %Litevky 15 %
Němci 15 %Korejky 15 %
Britové 12 %Číňanky 15 %
Rusové 9 %Britky 15 %
Poláci 9 %Němky 13 %
(Češi 17 %)(Češky 78 %)
Pozn.: Do oficiální tabulky jsou zařazeny jen země s více než 5 tisíci uchazeči. Česko této hranice nedosáhlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám