Hlavní obsah

Nejznámější veverku - albínku v Anglii přejelo auto

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dorking

Městečko Dorking v britském hrabství Surrey oplakává smrt svého milovaného občana. Nebyl jím však žádný člověk, ale sameček veverky Albi. Veverka - albín žila s ostatními veverkami u kostela a místní obyvatelé ji měli za svou a každý den ji chodili společně s ostatními krmit.

Článek

Město se ponořilo do smutku, když se roznesla zpráva, že veverka zahynula při nehodě na silnici jen kousek od místa, kde ji už měsíce místní občané krmili.

"Albi se vyřítila ze svého parčíku přímo na silnici, kde ji přejel řidič červené dodávky. Krátce po ní po zvířeti přejelo ještě několik dalších vozidel, a tak neměla veverka ani nejmenší šanci na přežití," citovala Jan Aslingová svého manžela, který je prý z nehody stále velmi rozrušený a nechce o ní mluvit.

"Měla jsem z toho skoro infarkt. Nemůžu uvěřit tomu, že je mrtvá. Byla tak roztomilá. Právě jsem jí dávala oříšky. Ano, přesně před její smrtí jsem jí krmila," uvedla zdrcená Kathy Santorová.

Místní občané pokládají u dveří kostela květiny a smuteční přání, ve kterých přejí veverce, známé též jako Snowy či Percy, věčný klid. Jeden z občanů složil na veverku dokonce i ódu a na Facebooku již vznikla skupina, která mrtvé zvíře oplakává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám