Hlavní obsah

Žena si nepamatuje, že se jí před měsícem narodil syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Colne

Britka Karen Wilkinson-Wighamová zapomněla, že se jí před měsícem narodilo dítě. Trpí totiž ztrátou paměti, způsobenou nádorovou meningitidou mozku. Její stav jí dovoluje zapamatovat si věci jen několik málo dní a nekdy ani to ne. Všechno v sobotu popsala deníku The Sun.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Kvůli narození syna George si 37letá matka začala vést deníček, do něhož si zapisuje všechny pokroky, které její dítě udělá.

„Nevzpomínám si jeho narození, dokonce jsem už zapomněla, kdy jsem ho naposledy krmila,“ popsala své složité mateřství Wilkinson-Wighamová. „Proto si zapisuji, kdy bylo poslední krmení, a nastavím si na mobilu upozornění, kdy má být další,“ doplnila s tím, že si vždycky musí zápisky přečíst, aby si uvědomila, že je to vlastně její dítě, které jí leží v náručí.

V roce 2002 byli lékaři přesvědčeni, že poté, co upadla do komatu, zůstane ve vegetativním stavu. K jejich překvapení se vzpamatovala, že však není všechno v pořádku, si uvědomila poté, co nepoznala svého manžela. Přesto se však opět dali dohromady a letos se jim narodil syn.

Během rekonvalescence také prodělala řadu měsíců fyzioterapie, aby se naučila znovu chodit. Nemoc u ní však způsobila výpadky paměti, jediné, co jí nyní zbývá, je tak spolehnout se na svůj deník.

Reklama

Výběr článků

Načítám