Hlavní obsah

Vondráčková po operaci nohou poprvé na jevišti: lékaři jí zakázali tančit

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lucie Vondráčková (29) vstala z invalidního vozíku. Poprvé od operace nohou tančila na pódiu. Šlo o speciální choreografii s barovou židlí. Lucie má do konce roku od lékařů přísný zákaz tance.

Článek

Lucie přijala pozvání Zuzany Bubílkové do jejího pořadu Sametové hašteření na televizi Barrandov. Choreografka Quaša vymyslela na píseň Absolutní Absurdistán speciální choreografii.

Lucie má od lékařů zákaz tančit, nohy nesmí zatěžovat. "Quaša udělala choreografii, v níž hlavní roli hraje barová židle a ruce. Buď sedím, nebo se o ni opírám. Nesmím nohy zatěžovat, takhle to šlo. Přidávám plyn, ale pomalu," řekla Novinkám Vondráčková.  

Lucie byla dva měsíce odkázána na invalidní vozík. Teď už chodí, ale na tanec, divadlo a koncerty musí minimálně do konce roku zapomenout. "Nesmím tančit, větší zátěž je vyloučena. Můžu dělat tak autogramiády, dabing nebo točit klipy. Natočila jsem nový videoklip k písni Fénix, tam mají zase hlavní roli ragbisti, já opět sedím," prozrazuje se smíchem půvabná herečka a zpěvačka.

Vondráčková absolvovala před necelými třemi měsíci náročnou operaci v motolské nemocnici, protože se jí zbortila klenba u nohou. "Může za to nejvíc asi moderní gymnastika, kterou jsem dělala v dětství. A samozřejmě trošku taky tanec. Doufám, že brzy budu úplně v pohodě," doufá Lucie. 

"Můžu třeba chvilinku běžet, ale na piruetu bych si ani náhodou ještě netroufla," dodala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám