Hlavní obsah

Žena se po 19 letech v džungli chová jako opice, nemluví a chce zpátky

Kambodžanka Rochom P´ngiengová, která se jako dítě ztratila a strávila 19 let v džungli, se do společnosti zařadit nechce. Dnes 29letá žena, již nalezli před dvěma lety, odmítá nosit šaty, učit se mluvit a už několikrát se pokusila utéci zpět do divočiny.

Foto: Reuters

Článek

Minulý týden musela být převezena do nemocnice, protože téměř měsíc odmítala jíst. „Její stav je horší, než když jsme ji vysvobodili z džungle. Nechce nosit šaty a utíká do džungle. Měsíc nejedla, je hrozně hubená. Stále neumí mluvit a chová se úplně jako opice. Minulou noc ze sebe strhala oblečení a schovala se v koupelně,“ řekl její otec Sal Lou.

Z nemocnice však byla zanedlouho zase propuštěna, protože ji lékaři nemohli zabránit ve stálých pokusech o útěk. „Stále jsme ji museli držet za ruku, jinak by se vysvlékla a utekla,“ popisoval její otec.

Rochom P´ngiengová z provincie Ratanakkirí u hranic s Vietnamem se ztratila v roce 1987, když jí bylo osm let. Její rodiče už dávno ztratili naději, že by ji mohli ještě někdy uvidět, když se v roce 2007 objevila na ulici živá a relativně zdravá, i když nahá a špinavá. Při pokusu o krádež ji zadržel jeden farmář. Neuměla mluvit a vydávala jen zvířecí skřeky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám