Hlavní obsah

Pětiletý Rumun má svaly jako kulturista, hrozí mu však zhroucení páteře

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Pětiletý Rumun Giuliano Stroe má takové svaly, jaké by mu mohla většina dospělých jen závidět. Zvedá činky, chodí po rukou, dělá zdvihy a miluje potlesk. I to je důvod, proč malý Giuliano chodí se svým otcem stále posilovat. Nyní byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejsilnější dítě na světě. Lékaři se nyní přou o to, zda silné svaly vydrží jeho dětská páteř.

Článek

Malý Giuliano o sobě dal vědět poprvé letos, když vystoupil v jedné italské televizní show. Od té doby se mu už pozvánky do televize jen množí. Chlapec posiluje se svým otcem již od svých dvou let.

Stroe je přirovnáván k malému Ukrajinci Richardu Sandrakovi, který se stal nejsilnějším chlapcem na světě ve věku tří let. Ten plnil titulky médií po celém světě v roce 1995. Sice měl přezdívku Malý Herkules a v šesti letech dokázal na bench press uzdvihnout 50 kilogramů, nicméně dnes už činky nezvedá. Prý ho začala zlobit záda.

Zdravotní komplikace jsou ovšem od chiropraktiků předpovídány i malému Rumunovi. I kdyby jeho zádové svalstvo uneslo extrémní svaly, jeho páteř, která je nyní v plném vývoji, bude mít v budoucnu s jeho tělesnou stavbou velké potíže.

Žádný extrém není dobrý

"Nerad bych se k tomu vyjadřoval nějak přesněji, jelikož neznám chlapcovu stavbu těla, ale obecně mohu říci, že každý extrém je v tomto věku špatně. Pokud bychom ale porovnali hmotnost jeho svalů s hmotností tašek, které musí malé děti tahat na zádech v podobě školních aktovek, možná bychom byli překvapeni," uvedl pro Novinky Miroslav Hrdlička, který se zabývá léčbou zádových onemocnění.

"Chodil se mnou do posilovny skoro od narození. Nikdy neposiluje sám, vždy ho dobře hlídám, jestli cvičí správně. A když začně být unavený, necháme cvičení a jde si ven normálně hrát jako ostatní děti," uvedl otec Lulian Stroe.

Anketa

Myslíte si, že bude mít malý chlapec v budoucnu vážné zdravotní obtíže?
Ano
91,9 %
Ne
8,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20378 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám