Hlavní obsah

Mikroprase se stalo modním hitem ve Velké Británii

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztomilá trpasličí prasátka, která by se vešla do většího hrnku na čaj, se stala v Británii modním hitem na trhu s mazlíčky. A asi půjde i o žádaný dáreček k Vánocům, a tak cena není nízká a pohybuje se v přepočtu od 3500 do 12 000 korun.

Článek

Mikroprasátka na rozdíl od běžných prasat dorůstají do velikosti kolem 35 centimetrů. A v Británii je téměř nemožné je dostat. Nyní na ně mají celebrity, jako je třeba hvězda zfilmované verze o Harrym Potterovi herec Rupert Grint, představitel Rona Weasleyho, dokonce pořadník.

"Poptávka po mikroprasátcích vzrůstá a my jsme zaplaveni objednávkami,“ říká jejich chovatelka Jane Croftová, která je překvapena náhlým zájmem a počty zájemců.

Mikroprasátka po narození váží jen 250 gramů. Dospělé jsou ve dvou letech, kdy dosáhnou 18 kilogramů, maximálně 30. Podle Croftové se mohou dožít až 18 let a jsou to překvapivě velmi čistotní, nenároční a klidní společníci.

Snadno se naučí chodit i na záchod a po člověku, opici a delfínovi jsou prý nejinteligentnějším tvorem na světě. Jsou údajně vhodnou alternativou pro alergiky, kteří nesnesou tradiční osrstěné domácí mazlíčky nebo ptáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám