Hlavní obsah

Prodavač zatajil muži výhru v loterii, vybral peníze a zmizel do Nepálu

– Austin
Novinky, Jakub Kynčl

Zakoupit si a vlastnit výherní los ještě nutně nemusí znamenat vydlážděnou cestu k penězům. Svůj příběh by o tom mohl povídat 67letý Američan Willis Willis, kterého o radost z výhry připravil nepálský prodavač Pankaj Joshi. Ten mu zatajil, že je jeho tiket výherní, sám si jeho miliónovou výhru vybral, převedl na několik účtů a podle policie zřejmě urychleně odletěl do svého rodného Nepálu.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Muž z Nepálu se podvodem dostal k obrovské sumě peněz. Ilustrační foto

Článek

Pankaj Joshi si ponechal výherní los loterie Mega Millions poté, co ho Willis požádal, aby zkontroloval, zda je jeho los výherní. Willisovi oznámil, že bohužel nevyhrává a vzhledem k tomu, že mu muž věřil, svůj los ani zpět nechtěl. Toho Nepálec využil, zavřel obchod a okamžitě si odjel vybrat výhru, která činila po zdanění zhruba 750 tisíc dolarů.

V centru loterie Mega Millions v Austinu neměli důvod Nepálci nevěřit a částku převedli na bankovní účet, který uvedl. Z něj si pak muž okamžitě část peněz převedl na několik dalších účtů. Vedení loterie tvrdí, že se ještě nesetkalo s případem, kdy by prodavač zatajil výherci jeho výhru.

Bývalý nadřízený Joshiho v Lucky´s Food Store v Grand Prairie nedaleko Dallasu Nick Parveez uvedl, že by to od něj nikdy nečekal. Uznal ale, že jakmile se doslechl, že výhru v loterii měl vyhrát někdo, kdo si vsadil právě v jeho podniku, bylo mu něco podezřelé. Joshi dal totiž přesně v té době výpověď a oznámil, že se musí vrátit domů a starat se o jednoho ze svých vážně nemocných příbuzných.

Nepálec loterii nikdy nehrál

Nikdo v podniku Lucky´s neviděl, že by Joshi někdy hrál loterii. Pokud mu bude podvod dokázán a podaří se ho v Nepálu objevit, hrozí mu až dvacetileté vězení. Z jeho hlavního účtu se sice podařilo objevit a zmrazit asi 365 tisíc dolarů, zbytek je však již neznámo kde.

Willis se nyní bude muset zřejmě soudit s loterijní společností a horko těžko dokazovat, že los patřil doopravdy jemu. Zatím není jasné, zda se někdy vůbec s vyhranými penězi setká, věří však, že se firma zachová fér a morální pochybení prodavače napraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám