Hlavní obsah

Americké noviny hledají ochutnávače marihuany

Novinky, Jakub Kynčl
Denver

Není to dlouho, co bylo úspěšně dokončeno výběrové řízení na zřejmě nejlepší pracovní pozici na světě, hlídače opuštěného ostrova uprostřed průzračného oceánu. Nyní je tu další práce, která sice osloví jen specifickou část obyvatel, ale jistě je velmi kuriózní a neujde pozornosti po celém světě. V americkém Denveru totiž hledají recenzenta marihuany.

Foto: Reuters

Zájemci o práci musí mimo jiné napsat esej o důležitosti marihuany v jejich životě. Ilustrační foto

Článek

Denverské alternativní noviny Westword hledají recenzenta, který by hodnotil medicínské aspekty marihuany. Novinky z Rocky Mountain tvrdí, že je Denver divoký západ léčivého marihuanového byznysu s novými prodejnami přibývajícími doslova denně.

Až doposud se o recenze staral jistý pisálek, skrývající se pod pseudonymem Mae Coleman. Ten se však podle média chce vrátit k nějaké normální denní práci, a tak je toto místo volné. Zájemci musí do sídla redakce poslat mimo jiné krátkou esej na téma "Co pro mě marihuana znamená".

Ti, kteří se marihuanou léčí, vlastní speciální kartičku, na kterou jim je cannabis vydáván. Recenzent musí tuto kartičku vlastnit, čímž redakce zabrání výtkám, že někdo požívá na její popud marihuanu nelegálně.

Stát Colorado, ve kterém se Denver nachází, je jedním ze 14 amerických států, kde je užívání marihuany pro léčebné potřeby dovoleno. Dalšími státy jsou Aljaška, Havaj, Kalifornie, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Nové Mexiko, Oregon, Rhode Island, Vermont a Washington.

Reklama

Výběr článků

Načítám