Hlavní obsah

Čech s 208 centimetry zkouší, zda se vejde do normální rakve

Novinky, toh

Ve Spojených státech pohřební služba z Jižní Karolíny neváhala a příliš dlouhému nebožtíkovi uřízla nohy, aby se vešel do rakve. Místopředseda Klubu vysokých Jindřich Urban se po této zprávě polekal a šel si ověřit, zda se do českých rakví vejde. Měří 208 centimetrů.

Článek

Urban zkontaktoval dvě pražské pohřební služby, v jedné z nich se dostal až k pracovníkovi, který má na starosti přímo dodávku rakví.

„Byl velice ochotný, koneckonců jsem budoucí klient. Umožnil mi nejen prohlídku celého skladu rakví, ale dal mi i příležitost vyzkoušet, zda se do rakve vejdu,“ sdělil Novinkám Urban.

Podle jeho předpokladu se však do rakve běžné velikosti nevešel. Nohy mu trčely ven téměř do půlky lýtek. „Ale pak jsem vyzkoušel rakev s prodlouženou délkou. Bylo to sice natěsno, ale vešel jsem se. A s nataženýma nohama. Dokonce mohu uklidnit i obézní budoucí nebožtíky, jak jsem viděl, i na ně jsou tu připraveni,“ popsal dlouhán Urban.

Prý byl ujištěn, že pokud by někdo potřeboval ještě nadstandardní rozměry, do tří čtyř dnů jsou schopni futrálek na míru zhotovit.

A jak se v rakvi leží? „Není to tak hrozné. Sice trošku na tvrdém, ale dá se. A hlavně, krásně voní dřevem. Není se čeho bát,“ uzavřel své pátrání místopředseda Klubu vysokých Jindřich Urban.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám