Hlavní obsah

Bohumín drží rekord, na náměstí se sešlo 1444 plyšáků

Právo, Pavel Karban

Už třetí zápis do české knihy Guinessových rekordů si v sobotu připsal Bohumín na Karvinsku. Odpoledne totiž na místní náměstí T. G. Masaryka přinesli lidé rovných 1444 plyšových hraček.

Foto: Lucie Balcarová, Právo

Na Bohumínské náměstí přinesli lidé 1444 plyšáků.

Článek

Asi tisícovka obyvatel Bohumína přenesla za dvě hodiny přes speciální sčítací bránu plyšové medvědy, psy, opice, žirafy, slony, sluníčka, prasátka, tygry, lvy, kačenky, ale třeba i netopýry a kosy. „Plyšové hračky Bohumíňáci lovili z kabelek, batohů, krosen či tašek. Někteří přicházeli jen s jedním plyšákem, jiní jich naopak nosili hned desítky,“ prozradila mluvčí radnice Lucie Balcarová.  

Nejvíce, a to 66 plyšáků, přinesla na náměstí Jana Lukačová z Bohumína. Čtyřiapadesát plyšových hraček nasbírala doma rodina Kroščenova. „Nepobrali jsme všechny plyšáky, které máme doma, některé jsem už chtěla dětem vyhodit, ale nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala a pomohli jsme tak k vytvoření nového rekordu,“ uvedla osmadvacetiletá Alena Kroščenová.  

Mezi rekordním počtem plyšáků nechyběly ani archivní kousky. Bohumínská úřednice Eva Drdová přinesla na náměstí 30 let starého plyšového psa svého syna, v kočárku projel sčítací branou mezi prvními plyšovými návštěvníky obrovský pes Novák a dorazil i velký růžový pes ze San Marina. Rekord podpořil i samotný starosta Bohumína Petr Vícha, který si od dcery Alžběty vypůjčil osm plyšáků.

Kromě místa s největším počtem plyšových hraček drží Bohumín ještě dva rekordy. První získal v roce 2006, kdy asi 2000 lidí ukotrmelcovalo během 11 hodin neuvěřitelných 100 kilometrů a 47 metrů. Druhý rekord získal Bohumín vloni. To se zase na náměstí T. G. Masaryka sešlo 692 lidí s knihou v ruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám