Hlavní obsah

Návrhář Josef Klír touží po spolupráci se zahraničními módními jmény

Uznávaný český módní návrhář Josef Klír (37), kterému se přezdívá "český Galliano", zatím neměl možnost spolupracovat s žádným slavným zahraničním módním návrhářem. Kdyby si ale mohl vybrat, rozmýšlel by se právě mezi Johnem Gallianem nebo Jeanem Paulem Gaultierem.

Článek

"S Gallianem bývám často spojován, tak bych si vybral asi jeho. Musel bych to ale pořádně promyslet," svěřil se Korzu Klír, který by se rád podíval pod pokličku i jiné značce.

"Každý návrhář, který vás nějakým způsobem osloví tím, co alespoň v jedné kolekci vytvoří, určitě stojí za to. Pro mě by bylo třeba zajímavé podívat se, jak se u Diora přišívají knoflíky. I tam, když máte oči otevřené, můžete načerpat um a know-how, jak se tam pracuje a jak to tam funguje," vysvětluje návrhář.

Letos připravuje každoroční módní přehlídku luxusního spodního prádla Top Secret, která se uskuteční 14. listopadu v pražském hotelu Hilton.

Zdroje inspirace

"Nemám konkrétní věc ani místo, kterými bych se inspiroval. Stačí mít oči otevřené a pokud člověk naslouchá a nějakým způsobem vnímá, co se kolem něj děje, inspirace přijde sama. Je doslova na každém kroku," tvrdí Klír.

Návrhář slibuje, že letošní přehlídka Top Secret bude plná rebelie a provokace. Jako každý rok na ní vystoupí přední české a slovenské modelky v čele s Andreou Verešovou, Kateřinou Sokolovou, Zuzanou Jandovou či Hanou Mašlíkovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám