Hlavní obsah

Nejmenší muž světa měří jen 60 centimetrů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Všichni o něm už dlouho věděli, že je hlavním adeptem na to stát se nejmenším mužem světa, jenže Khagendra Thapa Magar musel čekat, nebyl totiž plnoletý. Nyní však dovršil 61 centimetrů vysoký Nepálec osmnáctý rok svého života a jeho jméno tak zřejmě velmi brzy poputuje do Guinnessovy knihy rekordů na úkor doposud nejmenšího muže Che Pching-pchinga z Číny, který měří proti němu obřích 73 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Osmnácté narozeniny slaví Khagendra už týden.

Článek

Khagendra se stal plnoletým ve středu 14. října, avšak příchod svých 18. narozenin slaví se svou rodinou v Nepálu již celý týden. Chcete mu poslat nějaký dárek? Autíčko nebo aspoň bonboniéru? Na to zapomeňte. Thapa Magar ma jediné přání, chtěl by najít pravou lásku.

Foto: Profimedia.cz

Khagendra při tanci

„Nyní, když jsem dovršil osmnáctý rok života, mám dvě přání. Rád bych byl uznán Guinnessovou knihou rekordů jako nejmenší člověk na světě a rád bych si našel manželku, jejíž výška by se blížila té mé. Až budu oficiálně nejmenší muž světa, tak věřím, že o nabídky nouze nebude," uvedl Thapa Magar.

Foto: Profimedia.cz

Malý vzrůst nebrání Khagendrovi ve smyslu pro humor.

Foto: Profimedia.cz

Khagendrova malá výška je dobře patrná v porovnání s obyčejnou láhví.

Nepálec vážící jen 4,5 kilogramu (při narození měl pouhých 600 gramů) se snaží živit jako tanečník, ale přiznává, že na dostatečnou obživu by to zatím nestačilo. Věří však, že mu nyní svítá na lepší časy. Jak v pracovním, tak i v osobním životě.

Foto: Profimedia.cz

Osmnácté narozeniny slaví Khagendra už týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám