Hlavní obsah

Zloději v USA chytili bankomat do lasa a odjeli s ním

– Bethlehem
Novinky, Jakub Kynčl

Vtipným nápadům se meze nekladou a to ani v cechu zlodějském. Je dobře známo, že bankomaty váží stovky kilogramů a jsou pouhou lidskou silou takřka nepřemístitelné. V USA přišli s vylepšovákem. Autem najeli ke vstupu, bankomat zkrotili lasem a jednoduše odjeli i s ním. Po pachatelích policie zatím bez úspěchu pátrá.

Článek

Nejméně dva lidé vjeli v sobotu ráno automobilem do banky Cubbard Express, omotali smyčku okolo bankomatu a než se kdokoli nadál, tak byli se svým SUVéčkem o několik bloků dále. Několik podobných případů bylo již dříve zaznamenáno také při krádežích v Česku.

Kuriózní je, že se celá loupež ukázala jako ohromně efektní a efektivní zároveň. Trvala pouhých 29 vteřin a lupiči stále unikají spravedlnosti.

Policisté se ráno po loupeži, která se stala ve čtvrt na čtyři v noci, vydali sledovat stopu po taženém bankomatu, ta ale skončila po několika blocích, kde pachatelé dost možná bankomat naložili do vozidla. Vyšetřovatelé se nikterak netají tím, že jsou ve slepé uličce.

"Hledáme tmavé terénní vozidlo, pravděpodobně modré či černé. Zřejmě Chevrolet Tahoe či Suburban. Je dost možné, že se v autě nacházelo vyjma řidiče více než jedna osoba. Myslíme si, že tato skupina zodpovídá i za krádeže bankomatů v přilehlých oblastech," uvedl tamní policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám