Hlavní obsah

Dvouletý Brit má stejné IQ jako Einstein

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvouletý Oscar Wrigley disponuje zřejmě stejným IQ jako Albert Einstein či Stephen Hawking. Slovíčko zřejmě je na místě, jelikož jeho IQ je vyšší než 160 a to již není nad tuto hranici přesně měřitelné. Jasné ovšem je, že je jedním z nejchytřejších dětí, které se na naší planetě kdy narodily.

Článek

Oscaru Wrigleymu jsou pouhé dva roky a přitom byl už přijat do britské Mensy. Chlapec je prokazatelně inteligentnější než 99,99 procent lidské populace. Tradiční IQ test pro něj nestačí, jelikož Stanford-Binetův test má škálu pouze do kvocientu 160 a není schopen vyšší výsledek přesně změřit.

"Oscar nedávno mé ženě povídal o reprodukčním cyklu tučňáků. Stále má nějaké otázky. Každý rodič se rád domnívá, že je jeho dítě speciální, ale na Oscarovi je něco opravdu zajímavého. Úplně čekám, že přijde den, kdy se na mě otočí a oznámí mi, že jsem idiot," uvedl Oskarův 29letý otec Joe, který pracuje jako IT specialista v Readingu. 

"Udivuje každého. Už ve 12 týdnech jsme věděli, že je extrémně chytrý, byl totiž neobyčejně všímavý. Jeho slovník je vskutku neuvěřitelný, dává dohromady už i velmi složité věty. Jednoho dne mi řekl: 'Mami, párky jsou jako kdybych měl v ústech večírek,'"smála se Britka.

Ředitel britské Mensy potvrdil, že organizace přijala Oscara ve věku dvou let, pěti měsíců a 11 dnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám