Hlavní obsah

Zraněný Muž roku prodělal další operaci, už nikdy nebude chodit

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž roku 2009 Martin Zach (24) před deseti dny absolvoval další operaci míchy a jeho stav je velmi vážný. Stále leží napojen na přístroje na jednotce intenzivní péče. Lékaři mají bohužel už jasno. Martin už nikdy nebude chodit.

Článek

"Lékaři v motolské nemocnici mi řekli, že Martin už nikdy nebude chodit a šance, že bude hýbat rukama, je minimální - dvacetiprocentní. V případě rukou ale mluvili lékaři o pěti až osmi letech," řekl Novinkám zdroj blízký rodině. "Martin nepropadá depresi. Doslova rodičům řekl, že jednou se na nohy postaví. Je neuvěřitelné, jaký je bojovník," prozradil zdroj.

Martin v motolské nemocnici absolvoval před dvěma týdny revizi původní operace míchy a obratle. Jeho stav byl po operaci tak vážný, že se dodnes nevrátil na spinální jednotku a zůstává ležet na jednotce intenzivní péče.

"Selhávaly mu základní životní funkce, jeho stav je stále velmi vážný. Je napojen na přístroje," dodal zdroj. Rodina dala přísné embargo na vydávání informací ohledně zdravotního stavu. Proto si zdroj nepřál být jmenován.

Zach se zranil 29. srpna během závodů ve skoku na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí. Dopadl na mělčinu a zranil si míchu. V nemocnici v Hradci Králové ho operovali dlouhých sedm hodin. Začátkem září ho vrtulník transportoval na žádost rodičů do motolské nemocnice. Kontaktovali zde specialistu na pacienty po zranění míchy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám