Hlavní obsah

Pastor sloužící pohřeb byl opilý namol, pozůstalí žalují církev

Novinky, Jakub Kynčl
Stockholm

Švédská rodina se rozhodla soudit s církví poté, co jim pohřeb odsloužil evidentně opilý pastor, jehož řeči nikdo nerozuměl a který se choval k pozůstalým značně nevhodně. Jako odškodné žádají od církve 300 tisíc švédských korun (zhruba 745 tisíc korun). V pátek o tom informovala švédská církev.

Foto: Profimedia.cz

Jinak poklidný obřad narušil opilý pastor. Ilustrační foto

Článek

Nejen, že byla pastorova smuteční řeč zcela nesrozumitelná, neostýchal se ani flirtovat s pozůstalými příbuznými ženského pohlaví. Políbil ruku dcery mrtvého a jeho 20letou vnučku pak vroucně objal, napsala švédská rodina v dopisu církvi.

"Všechno probíhalo zcela v pořádku až do momentu, kdy přišel pastor a půl hodiny zcela nesrozumitelně mumlal. Nikdo z pozůstalých, hostů, ale i jeho pomocníků nerozuměl tomu, co vlastně říká," stálo v dopisu rodiny, která si stěžovala také na to, že byl alkohol z pastora silně cítit.

"První věc, kterou si teď vybavíme při vzpomínání na našeho milovaného, je opilý pastor," dodala v dopise znechucená rodina, která vyjma odškodného požaduje také vrácení pohřebních nákladů.

Reklama

Výběr článků

Načítám