Hlavní obsah

Slepice snesla obří vejce a okamžitě pošla

Novinky, Jakub Kynčl
Honeoye Falls

Farmář z amerického státu New York Chris Schauerman informoval o smutném příběhu jedné ze svých slípek. Jedna nosnice před několika dny snesla vejce o hmotnosti více než 140 gramů, což je zhruba tak dvaapůlkrát více, než váží standardní vejce. Krátce poté však literárně řečeno vypustila duši.

Článek

Schauerman našel ráno u slepic šest vajec. Jedno mezi nimi však působilo značně nestandardně a okamžitě na sebe připoutalo pozornost farmáře.

"Jednoduše jsem tomu nemohl uvěřit. Otevřel jsem kurník a pod Robertou sedělo mezi pěti dalšími vejci tohle monstrum. Přišel jsem ke slípce a přátelsky do ní šťouchl. Ta jen stěží pohnula hlavou směrem ke mně a přepadla," uvedl Schauerman.

Farmář je přesvědčený, že slepice uhynula kvůli velkému vejci, které ji připravilo o obrovské množství energie. Na její počest bylo vejce pojmenováno Malá Roberta.

"Když byste se pokusili o trochu šílenou matematiku, tak vzhledem k její hmotnosti to bylo něco, jako kdyby žena porodila dítě vážící přes 11 kilogramů. Ačkoli je podobné srovnání mírně absurdní, jsem si jistý, že právě toto vejce vedlo ke smrti Roberty," řekl Schauerman a dodal, že vejce bude po několik dní vystaveno v tamější škole. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám