Hlavní obsah

Vyděšeného papouška musel ze stromu sundat hydraulický zvedák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Botley

Sedmadvacetiletá Britka Emma Hooperová z města Botley si musela najmout hydraulický zvedák, aby zachránila svého ochočeného papouška. Ten totiž vyděšený uvízl v koruně stromu 15 metrů nad zemí a bál se sletět dolů. Clea, třináctiletá samička papouška ara, byla tak rozrušena stěhováním domu, že odletěla ze zahrady na nejbližší strom. Pak se ale zřejmě podívala dolů, zděsila se výšky a nechtěla se vrátit.

Článek

Podle listu Daily Telegraph se ženě nepodařilo přemluvit k záchraně ptáka ze stromu ani hasiče, ani společnost na ochranu zvířat. Nakonec si tedy najala vysokozdvižný vozík, který se užívá při sběru ovoce.

"Připadala jsem si hrozně bezmocná. Byl to ten nejhorší pocit na světě. Vzala jsem si ven židli a deku a přenocovala jsem pod stromem, ale okolo projíždějící řidiči se na mě dost divně dívali," líčí záchranu opeřeného miláčka Hooperová, která je přesvědčena, že Clea útěkem reagovala na stěhování.

"Obvykle mohu Cleu vzít na zahradu a ona mi neuletí. Ta neznámá situaci ji ale nejspíš vyděsila," vysvětluje Emma.

Všechno ale nakonec dobře dopadlo. Po šestnácti hodinách byl papoušek za pomoci techniky vysvobozen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám